De fyra budbilarna som finns knutna till lagret i Järfälla cirkulerar med leveranser till de anslutna verkstäderna upp emot fem gånger per dag. De fyra budbilarna som finns knutna till lagret i Järfälla cirkulerar med leveranser till de anslutna verkstäderna upp emot fem gånger per dag.

MECA expresslager i Järfälla breddar sitt verkstadserbjudande

Meca expresslager i Järfälla har under slutet av 2022 genomgått en större ombyggnation där man bland annat utökat lagerytan från tidigare 850 kvm till nuvarande 1800 kvm. I samband med ombyggnationen breddas också sortimentet och lokalerna har även fått sig en uppfräschning.

Verkstadskonceptet Meca driver ett flertal expresslager runt om i Sverige, alla med syftet att förse de verkstäder som är anslutna till kedjan med rätt reservdelar i rätt tid. På expresslagret i Järfälla har en större ombyggnation precis blivit klar och i samband med det har också erbjudandet till de anslutna verkstäderna kunnat förbättras avsevärt.

Förutom att Meca har ökat lagerytan radikalt har de också haft stort fokus på att öka antalet artiklar i sortimentet.
– Vi har mer än dubblerat antalet artiklar och kan nu konstatera att vi har över 35 000 olika artiklar att tillgå, säger Jonathan Cumlin Platschef på Meca expresslager i Järfälla.

I samband med ombyggnationen har man haft fokus på att bygga om lagersystemet för att förenkla både logistiken, men även arbetet för alla lagermedarbetarna.
– Med ett tydligt och uppmärkt hyllsystem blir det enklare att plocka de beställningar som kommer in från våra kunder. Idag är vi 11 medarbetare på vårt expresslager och tack vare vårt nya lagersystem går det enkelt för ny personal att komma in i hanteringen av våra beställningar. Snabb och korrekt orderhantering är A och O för oss. Utan rätt reservdelar kan ju inte verkstäderna göra sina jobb, säger Jonathan Cumlin.

Idag försörjer Meca expresslager i Järfälla verkstäder i och omkring hela norra Stockholm med reservdelar. De fyra budbilarna som finns knutna till lagret cirkulerar med leveranser till de anslutna verkstäderna upp emot fem gånger per dag.
– I och med ombyggnationen har vi absolut kapaciteten att utöka vår verksamhet och försörja ytterligare verkstäder från vårt expresslager, säger Eric Jacobson, kundutvecklare på Meca i Järfälla.

Under första kvartalet 2023 kommer man ytterligare att bredda sitt sortiment, då med fokus på tillbehör och reservdelar kopplat till tunga fordon.
– Att kunna erbjuda vår bredd på artiklar med fokus på både personbil och tunga fordon känns helt rätt. Bredden i kombination med våra snabba leveranser gör oss till en mycket stark aktör på marknaden. Då jag besöker anslutna, men också potentiella kunder, kan jag verkligen känna mig stolt över vårt erbjudande, avslutar Eric Jacobson.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-27 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsverkstad Meca Reservdelar Tunga fordon