Foto: Ur aktionsgruppens Youtubevideo från en tidigare aktion Foto: Ur aktionsgruppens Youtubevideo från en tidigare aktion

Tio begärs häktade efter aktion på E4

Åklagaren har begärt tio personer häktade misstänkta för sabotage efter att de gripits vid en aktion på E4 vid Solna på morgonen den 29 augusti.

Det var under tisdagsmorgonen som en grupp aktivister som kallar sig för ”Återställ våtmarker” blockerade E4 Södertäljevägen i norrgående riktning i höjd med Västberga. Polisen agerade snabbt och lyfte bort personerna från vägen så satt trafiken kunde passera i åtminstone ett körfält.

Den allvarligaste följden av aktionen var att en ambulans på prio 1-uppdrag blev försenad 7–8 minuter, rapporterar flera nyhetsmedier.

Totalt tolv personer misstänktes för brott, tio av dem anhölls och åklagaren har nu begärt dem häktade misstänkta för sabotage.

– Att stoppa utryckningsfordon är det sista vi vill och vi flyttar oss alltid för dem, säger organisationens presstalesperson Helen Wahlgren till Aftonbladet. Något man uppenbarligen inte lyckades med den här gången.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-01 15:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Aktion Återställ våtmarker Blåljussabotage E4