Fredagens ljusshow blev spektakulär. Foto: Caroline Queckfeldt. Fredagens ljusshow blev spektakulär. Foto: Caroline Queckfeldt.

Publikrekord på årets Skåne Truckshow

Trots att hotfulla moln emellanåt syntes, förblev vädret angenämt och stundtals både varmt och soligt när Skåne Truckshow för tolfte gången arrangerades. Best in Show blev från Svenska Truckers kända Simon Lundmans djurbil ”A Star is Born” som även vann klassen för specialbilar.

I år slog alltså Skåne Truckshow publikrekord med hela 9 163 besökare den 9-10 september. Under fredagskvällen kunde besökarna uppleva en spektakulär ljud- och ljusshow och under lördagen pågick olika aktiviteter och utmaningar som utställarna kunde delta i.

Gott att äta och mängder av spännande, roliga och intressanta produkter fanns att tillgå och för barnen fanns det underhållning som exempelvis att köra minibärgningsbilar.

Nyligen berättade vi om att Hedin nu satsar helhjärtat på även lastbilar genom sitt nya bolag Hedin Truck och de fanns på plats med flera Mercedeslastbilar. Vi talade även med ett par utställare varav en från Nederländerna.

Men lastbilar är så mycket mer än ”bara” lastbilar och utrustningen kring dessa. Lastbilarna ingår i en stor industri – transportindustrin – med allt vad det innebär och just nu tyngs den industrin av skyhöga bränslepriser. Sveriges Åkeriföretags representant på plats, Liane Ask, berättade för oss att just drivmedelssituationen hörde till det som flest ville diskutera med henne om.

När man kör lastbil är man också ständigt utsatt för risken att bli inblandad i en olycka. Tidigare när en chaufför varit inblandad i en olycka, även allvarliga olyckor med dödlig utgång var det långt ifrån alltid som poliser och annan räddningspersonal på plats tog sig tid att på ett genuin och adekvat sätt ta hand om chauffören. Det ledde till att Kollegahjälpen startades för 22 år sedan.

Vi träffade Lars Lindgren som varit med från början och han berättar för oss hur Kollegahjälpen fungerar, vilka det är som kontaktar dem och hur man arbetar med dem som varit med om ett trauma.

Intervjuerna med dem vi mötte kommer att publiceras här efter hand.

Resultaten från utställningen finner ni på Skåne Truckshows Facebooksida och vi vill gratulera prisvinnarna, men även arrangörerna för att, tillsammans med deltagarna och den stora publiken, ännu en gång ha genomfört ett mycket bra event. På återseende nästa år.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-12 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: lastbilsutställning Ljusshow Motivlack Publikrekord Skåne Truckshow Truck Meet