Pontus Bengtsson är stolt över sitt fina arbetsfordon. Foto Heidi Bodensjö/Proffs. Pontus Bengtsson är stolt över sitt fina arbetsfordon. Foto Heidi Bodensjö/Proffs.

Pontus och Andre – två helt olika utställare på Skåne Truckshow

Under årets upplaga av Skåne Truckshow den 9-10 september, stannar vi till hos två av utställarna, Pontus och Andre. Den ena ställer ut ett arbetsfordon, den andra ett hobbyprojekt.

Vi stannar till vid en timmerbil som ägs av Swenke Transport AB och där träffar vi chauffören Pontus Bengtsson från Broby. Fordonet är i verkligt fint skick. Hur klarar du att hålla den så fin när du trots allt kör ute i skog och mark?
– Man får lägga en hel del tid på underhållet och så hjälper det att man delar fordonet med en bra skiftkollega som i detta fallet är min chef. Givetvis måste man också köra försiktigt, säger Pontus.

Fordonet som är av årsmodell 2021, har gått cirka 16 000 mil, har en mängd vackra motivlackeringar. Det är inga folieringar utan ”äkta vara” Är det tufft att konkurrera med folieringarna om priset för bästa lack? Pontus drar lite på det och håller med om att lite så är det. När vi lämnar Pontus, hoppas han på att kamma hem i alla fall något pris.

Inga folieringar utan ”äkta vara” på Pontus lastbil. Foto: Heidi Bodensjö

En mer långväga utställare heter Andre Mulder och har rest från Nederländerna för att ställa ut sin dragbil på Skåne Truckshow. Andre är vare sig chaufför eller åkare, men som sin stora hobby har han att styla sin egen dragbil.
– Jag har lagt ner flera års arbete på denna Scania som inte alls är ett arbetande fordon utan endast en hobby. Förra året var jag på Nordic Trophy.
Andre tycker stämningen på Skåne Truckshow är mycket bra och en plats han gärna återvänder till.

 Efter gårdagens ljusshow följde fest och gamman. ”Det är inte utan att man känner av det idag”, säger Andre Mulder. Foto: Heidi Bodensjö/Proffs.
Efter gårdagens ljusshow följde fest och gamman. ”Det är inte utan att man känner av det idag”, säger Andre Mulder. Foto: Heidi Bodensjö/Proffs.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-14 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsstyling lastbilsutställning Ljungbyhed Skåpne Truckshow 2022 Swenkes Transport truckmeet Truckshow