Axel Johnson köper finska TransComponent

Axel Johnson Internationals affärsområde Transport Solutions stärker sin position genom förvärvet av Ab TransComponent Finland Ltd (TransComponent), tillverkare och säljare av utrustning för tunga fordon på den nordiska marknaden.

-Vi är glada att välkomna TransComponent till vår grupp som en del av vår strategi för fortsatt expansion. Det här är ett välskött och lönsamt företag som kommer utgöra ett värdefullt tillägg genom sina högkvalitativa produkter och goda kundrelationer. TransComponent kommer att komplettera vårt erbjudande och möjliggöra synergier med de andra företagen i gruppen, säger Erik Eklöv, Managing Director, Transport Solutions.

TransComponent är ett familjeföretag grundat 1996 och beläget i Närpes i den svenskspråkiga delen av Österbotten i Finland. Företaget med sina 20 anställda, tillverkar och säljer lådor för lastbilar och trailers. TransComponent har en lång historia och erfarenhet i branschen med start som en affärsområde inom företaget BotniaTerm som har tillverkat lådor sedan 80-talet.

Huvudprodukterna är verktygs- och reservhjulslådor som säljs under varumärket BT och de primära kunderna är fordonspåbyggare i Finland.
-Vi ser fram emot att bli en del av Transport Solutions och Axel Johnson International. Att ingå i den här entreprenöriella och stora industrikoncernen kommer att ge oss avsevärda möjligheter för framtida tillväxt, säger Kenneth Sundblad, vd och majoritetsägare, Ab Transcomponent Finland Ltd.

Om artikeln

Publicerad: 2022-08-11 13:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Axel Johnson International Företagsnyheter TransComponent