Med förvärvet stärks Malte Månsons verkstadsnätverk ytterligare i sydöstra Sverige. Med förvärvet stärks Malte Månsons verkstadsnätverk ytterligare i sydöstra Sverige.

Malte Månson förvärvar Kalmar Lastvagnar

Malte Månson förvärvar Kalmar Lastvagnar och stärker verkstadsnätverket i sydöstra Sverige. ”Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att växa tillsammans med verkstäder som bygger på hög kvalitet och tillgänglighet”, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson.

Det var två starka entreprenörer som under 2014 startade Kalmar Lastvagnar och därmed fyllde ett tomrum på marknaden i östra Småland.

Andréas Frisk och Andreas Karlsson var vid den tiden både erfarna mekaniker och verkstadschefer på märkesverkstäder, med idéer om att kunna leverera såväl professionalitet som hög servicegrad i en fristående anläggning.

Kalmar Lastvagnar växte snabbt. Med 14 medarbetare, en omsättning på årsbasis om cirka 50 MSEK och med auktorisation för Iveco och DAF är företaget i dag väl etablerat på en växande marknad.
– Att nu kunna fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med alla kollegor inom Malte Månson-koncernen känns mycket bra, säger Andréas Frisk, styrelseordförande i Kalmar Lastvagnar.

Sedan tre år tillbaka bedriver Kalmar Lastvagnar verksamheten i en helt ny 1 400 kvm stor anläggning. I anslutning finns även en däckverkstad om cirka 1 500 kvm.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-06 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Kalmar Lastvagnar Lastbilsreparation Lastbilsservice Lastbilsverkstad Malte Månson Serviceverkstad