Peabs vd Jesper Göransson, Jerker Carling, verkstadschef Bäckebol-anläggningen och Volvo Lastvagnars vd Stefan Strand tar ett gemensamt första spadtag i Bäckebol. Foto: Peab Peabs vd Jesper Göransson, Jerker Carling, verkstadschef Bäckebol-anläggningen och Volvo Lastvagnars vd Stefan Strand tar ett gemensamt första spadtag i Bäckebol. Foto: Peab

Första spadtaget för nya Volvo Truck Center i Göteborg

Det ska bli Sveriges största och toppmoderna fullserviceanläggning i Göteborg för framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Under tisdagen togs det första spadtaget ihop med Peab för Volvo Lastvagnars nya anläggning i Göteborg där hållbarhet är i fokus.

Genom ett gemensamt spadtag startade i tisdags Peabs vd Jesper Göransson, Jerker Carling, verkstadschef Bäckebol-anläggningen och Volvo Lastvagnars vd Stefan Strand bygget av nya Volvo Truck Center.

I ett pressmeddelande förklarar Volvo Lastvagnar att satsningen är en viktig del av företagets omfattande nätverk av verkstäder i Sverige och ska nu kunna ge en komplett One Stop Service till både lastbils- och busskunder, tillgängligt alla dagar i veckan, året runt.
– Peab och Volvo har starka historiska band och det var viktigt för mig att vara med här idag. Det här är återigen ett projekt där vi tar vara på lokala resurser och kan erbjuda Volvo Lastvagnar en närproducerad produkt tillsammans med flera av våra interna bolag. Det ska bli fantastiskt roligt att följa utvecklingen, säger Jesper Göransson, vd på Peab.

Anläggningen i Bäckebol i norra Göteborg kommer att byggas med flera klimatsmarta miljöval och blir energieffektiv med solpaneler på taket med en kapacitet på 200 kWh. Där ska även regnvatten samlas in för att återanvändas efter biologisk vattenrening och tvätta kundernas fordon i tvätthallen.

Att minska utsläppen av växthusgaser är avgörande för att kunna uppfylla Parisavtalets klimatmål och Volvokoncernens hållbarhetsambitioner, där huvudfokus är att hjälpa till att minimera kundernas utsläpp.
– Vi är så glada i dag över att ha tagit det första gemensamma spadtaget. Tillsammans med Peab är vi stolta över att kunna genomföra den här stora satsningen i Göteborg och skapa en framtidssäkrad och mer hållbar serviceanläggning för både lastbilar och bussar, säger Stefan Strand, vd på Volvo Lastvagnar Sverige.

Volvo Truck Center byggs i två huvudkroppar för att inte störa den pågående verksamheten med att ge service till kundernas lastbilar och bussar. Den första etappen beräknas stå färdigt första kvartalet 2024 och andra etappen under första kvartalet 2025.

Totalt kommer den nya anläggningen rymma 12 000 kvadratmeter verkstadsskepp, reservdelslager, däck- och skadeverkstad samt personalutrymmen med restaurang och kontorslokaler för Volvo Truck Center såväl som Volvo Lastvagnars svenska marknadsbolag och Volvo Bussars nordiska marknadsbolag.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-12 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Bäckebol Företagsnyheter Peab Volvo Truck Center