Nytt poddavsnitt: Grabbarna som tar hand om de riktigt tunga bärgningsjobben

I En Riktig Chaufförspodd möter vi två herrar, Johan Sturk och Dennis Kronholm, som båda har nära till humor och skratt. Kanske krävs det en rejäl portion humor för att kunna bearbeta jobbiga upplevelser på arbetet? Johan och Dennis kör tungbärgare hos Donalds Bilbärgning. Johan utgår från Helsingborg och Dennis från Malmö/Lund. Vi satte oss ner för en pratstund i deras fikarum på Ättekulla industriområde i Helsingborg.

Förutom själva bärgarjobbet har de en annan sak gemensamt – genom deras respektive upptagningsområden löper Sveriges mest trafikerade motorväg, E6. Sällan behöver de känna sig sysslolösa, med andra ord.

Även om de kör tungbärgare och arbetar i samma företag ser deras arbetsdagar inte sällan helt olika ut. Dennis har fullt upp med stadsbussar i Malmö och Johan får ofta agera mekaniker för att få igång havererade lastbilar i och runt Helsingborg.

I podden får vi bland annat reda på vilken utrustning i bärgaren som är mest oumbärligt för de båda. Vad är de farligaste momenten när man bärgar ett tungt fordon? Hur kan man bearbeta sina upplevelser efter en tragisk trafikolycka? Diodlampor eller ”5-wattare”? Och – hur gör man för att få hundratusentals visningar på en 30 sekunders filmsnutt på Facebook?

Till sist… Kommer vi äntligen att få reda på den verkliga sanningen om varför vi har fått plastpåseskatt i Sverige?

Vi har dessutom förstått att chefen, Donald själv, är Sveriges mest kompetenta bärgare av betupptagare samtidigt som han har ett favoritverktyg som troligtvis inte är var mans egendom.

Välkommen till ett nytt avsnitt av En Riktig Chaufförspodd, som vi presenterar i samarbete med:

LYSSNA PÅ AVSNITTET HÄR!

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-03 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Donalds Bilbärgning AB En Riktig Chaufförspodd Tungbärgare