Fartyget på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Alena Rubtsova, arkiv Fartyget på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Alena Rubtsova, arkiv

Fack och arbetsgivare vill ha klara besked om arbete med ryska fartyg

Svenska Transportarbetareförbundet och Sveriges Hamnar uppmanar Sveriges regering att besluta hur ryska och ryskkontrollerade fartyg ska hanteras i Sveriges hamnar.
”Vi, arbetsmarknadens parter, är bekymrade över situationen i vår närhet och uppmanar regeringen att ta ett tydligt och kraftfullt beslut i frågan”, skriver Transport i ett pressmeddelande.

Transport står bakom intentionen med Europaparlamentets resolution och man har förståelse för att alla restriktioner bör ske EU-gemensamt.

Transport konstaterar att några medlemsstater gått före och redan stoppar ryska fartyg i sina hamnar och de uppmanar därför regeringen till att skyndsamt fatta ett beslut för Sveriges hanterande.
– Situationen är allvarlig och vi behöver tydliga regler för våra medlemmar som jobbar i hamnarna, säger Tommy Wreeth, ordförande Transport.

– Vi vill se tydligare beslut från regeringen när det gäller hur ryskkontrollerade fartyg ska hanteras i Svenska hamnar och det brådskar, säger Marcus Dahlsten, vd Sveriges Hamnar.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-08 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Sveriges Hamnar Transportarbetareförbundet