Hedin Mobility Group växer i Europa

I slutet av januari 2020 meddelade Stern och Hedin att de startat exklusiva diskussioner om samgående av sina respektive fordonsverksamheter. På grund av reserestriktioner i anledning av Covid-pandemin sköts dessa diskussioner upp och har nu omvandlas till ett exklusivt erbjudande från Hedin Mobility Group om att köpa Sterns verksamhet, genom ett förvärv av dotterbolaget Stern Facilitair, vilket har godkänts av Sterns styrelse.

Stern, med en årsomsättning om 751 MEUR (2020) och 47 fullserviceanläggningar, är en av de största bilåterförsäljarkoncernerna i Nederländerna och säljer ungefär 50 000 bilar per år.

Stern erbjuder en fullskalig bilverksamhet med fullserviceanläggningar, verkstäder, biluthyrning och leasing. Stern representerar ledande varumärken såsom Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Landrover, Kia och Opel.

– Transaktionen resulterar i att Hedin Mobility Group kommer ha förutsättningarna för att spela en betydande roll i konsolideringen av bilåterförsäljare på den europeiska marknaden, säger Anders Hedin, vd Hedin Mobility Group.

Båda parter siktar på att slutföra processen före slutet av december 2021 och därefter är transaktionen villkorad av eventuella regulatoriska godkännande samt godkännande av aktieägarna i Stern.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-09 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: