DAF LF komplettbil som bärgningsbil från JB Trailer AB. Foto: JB Trailer AB

80:e DAF LF-bärgaren rullar ut från JB Trailer

Hos JB Trailer i halländska Getinge firar man just nu "80-DAF-jubileum". Sedan 2018 har man nämligen levererat 80 bärgningsbyggnationer på DAF LF till den svenska marknaden.
- Idag har vi ätit tårta och firat, säger Mattias Blomberg, vd på företaget.

JB Trailer AB började utveckla bärgningsfordon år 2004. Sedan dess har man etablerat ett mycket nära samarbete med leverantörer i hela Europa.
– Ett stort fokus har lagts på att risken för skador på kundfordon ska minimeras till noll, så därför har vi prioriterat att få till den bästa lastvinkeln, förklarar Mattias Blomberg.

2018 lanserade JB Trailer den senaste modellen av bärgningsbyggnation och startade det nära samarbetet med DAF Sverige.
– Modellen har utvecklats under många år och blev så uppskattad så att vi i förra veckan levererade bil nummer 80 för den Svenska marknaden.

JB Trailers 80:e kund blev Söderorts Bilbärgning i Ösmo som också gjorde sin bärgare lite mer special med en komplett dolly och med skåp i flyern.
– Om vi räknar in de andra komplettfordonen vi har levererat på Volvo- och Mercedeschassin sedan 2018 är vi uppe i en respektabel volym bärgningsfordon och kan med stolthet säga att JB Trailer AB är den största aktören i Sverige inom bärgningsfordon.

– Det känns kul med vårt genuina intresse för att utveckla och få till ett bärgningsfordon som är enkelt, smidigt och kostnadsbesparande för kunden genom att minimera skador på kundfordon kunna leverera denna stora volymen av färdigbyggda bärgningsbilar, avrundar Mattias Blomberg.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att Mattias Blomberg & Olle Höök på JB Trailer AB är kända namn inom bärgningsbranschen och att de ser fram emot att snart släppa kommande modeller inom det tyngre segmentet som det har arbetats med under lång tid.

Foto: JB Trailer AB
Foto: JB Trailer AB

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-07 09:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Bärgningsfordon JB Trailer Påbyggare