Vinnare av utmärkelsen förra året var Oscarsgymnasiet från Oskarshamn. Vilken av de sju nominerade skolorna tar hem det i år? Foto: Curt-Robert Lindqvist.

Sju kan bli Årets Transportskola

Alla utmärker sig när det kommer till utbildningskvalitet och nytänkande. Här är sju gymnasier som kan bli Årets Transportskola.

Det är sjunde gången som Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd delar ut utmärkelsen Årets Transportskola. Med priset vill TYA uppmuntra utbildningarna att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare.
– Pandemin har inneburit en stor utmaning för alla skolor och det är extra roligt att konstatera att skolorna har gett hundra procent för att stötta alla elever, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA.

Årets Transportskola delas ut till Anders Jonzons minne. Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar.

Här är årets finalskolor:
Jämtlands Gymnasium, Östersund
Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå
Uddevalla gymnasieskola
SG Södra Viken, Sunne
Vreta Utbildningscentrum, Vreta Kloster
Presterudgymnasiet, Kristinehamn
Vänergymnasiet, Mariestad

Nu återstår det bara för juryn att vaska fram en slutlig mottagare av utmärkelsen. Vinnaren presenteras på konferensen Transportkompetens den 6 oktober.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-27 13:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Kompetens Lastbilsförare Transportutbildning TYA; Årets Transportskola