Foto: Tony Brøchner, arkiv

Danmark laddar för ”rekordmässa” i Herning i september

Danmark har lättat på restriktionerna och nu är det möjligt att hålla mässor i landet.
Transport 2021 öppnar sina dörrar i MCH Messecenter Herning som efter önskemål från hela branschen flyttades fram. Nu är det 16 - 18 september som gäller för Skandinaviens största inomhusmässa för hela transportbranschen.

Besökare kommer att få se det senaste inom transporter, tunga och lätta lastbilar, bussar, släpvagnar, påbyggnader, it, service, verkstadsutrustningar, däck och tillbehör. Det blir en mässa där traditioner blandas med nyheter och allvar med nöje för ung som gammal. på en mässa som ska inspirera, motivera och stimulera både bland besökare och utställare.

– Vi uppskattar stödet mycket och är glada att företagen så massivt stöttar transportmässan. Mer än 275 utställare har redan bokat en monter, vilket gör den till en av de största transportmässorna med mer än 80 000 kvadratmeter inomhusutställningsutrymme. Generellt sett känner vi en stor efterfrågan på det personliga mötet, så vi ser väldigt mycket fram emot att bilda ramen för detta i september, säger Lars Meedom, försäljningsansvarig på Transportmässan som är inställd på en rekordmässa.

Bland de svenska utställande företagen syns VBG, Clarios, Halda, SKAB Specialkarosser, Bröderna Johanssons Karosserifabrik, Aspöck Norden, Hydro Leduc och Hammar Maskin med flera.

Självfallet kommer flera av de stora lastbilsfabrikaten vara representerade på mässan. Hittills har Scania, Mercedes-Benz, MAN, DAF och Iveco bokat monter och kommer att finnas i utställningshallarna i Herning.

Under dagarna blir det ett späckat aktivitetsprogram med konferenser, debatter, tävlingar och uppvisningar.

Show Truck Award där den flottaste lastbilen ska koras blir ett dragplåster. Körning med radiostyrda lastbilar har också sin plats på mässan och förarklubben Convoy Buddy kommer att stå för den sedvanliga veteranlastbilsutställningen för en stunds tillbakablick i historien.

Men det mesta handlar ändå om nutid och framtid. Inte minst den viktiga konferensen och utställningen Grön Transport där fokuset ligger på hållbara transporter och omställningen till miljövänligare transporter.

Arrangören lovar att mässan kommer att äga rum i en säker miljö och att alla rekommendationer och krav från hälsovårdsmyndigheterna följs fullt ut.

Om artikeln

Publicerad: 2021-07-09 09:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Herning Mässor Transport 2021