Nio års fängelse för drogsmugglande förare

En litauisk lastbilschaufför har fått fängelse i nio år efter att ha befunnits skyldig till att i sin fordonshytt ha smugglat 24 kilo kokain till ett värde på den brittiska marknaden av 1 miljon pund, cirka 11,2 miljoner svenska kronor.


Den 46-årige föraren stoppades i Dovers östra hamn den 5 april i år. Gränspolisen sökte igenom hytten på det litauenregistrerade fordonet och fann kokainet gömt på tre olika platser inne inredningen som omger sängen.

Gränspolisen uppskattade värdet på kokainet ute på gatan till cirka 1 miljon pund, motsvarande cirka 11.2 miljoner svenska kronor.

Föraren förhördes av National Crime Agency (NCA) och åtalades sedan för att olovligen ha tagit in en Klass A-drog. Han erkände sig skyldig i Canterbury Crown Court förra veckan och blev den 14 maj dömd till nio års fängelse.

Martin Grace, chef på NCA Dover Bransch.
– Klass-A:droger för med sig våld och exploatering till våra samhällen. Genom samarbeten med exempelvis gränspolisen, är vi fast beslutna att störa de grupper som ägnar sig åt organiserad brottslighet, säger han till Motortransport.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-20 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufför Dover Droger Gränspolisen Kokain Litauen NCA Smuggel Storbritannien