Från vänster: Christian Hallberg, koncernchef Tempcon Group. Per-Anders Andersson, tidigare ägare av Abbekås åkeri. Mikael Nilsson, tillträdande vd för Abbekås åkeri.

Tempcon etablerar fäste i Sveriges tredje storstadsregion

Genom förvärvet av Abbekås Åkeri etablerar sig Tempcon starkt i den södra, tredje storstadsregionen kring Malmö. Sedan tidigare har man redan en stark position i två av Sveriges storstadsområden. Samtidigt stärker de sitt redan etablerade nätverk ytterligare med ökad kapacitet på många orter.Abbekås åkeri bildades 1968 av Åke Andersson och drivs sedan 2000 av Åkes son Per-Anders Andersson. Verksamheten är inriktad mot transporter och lagring av livsmedel, såväl torrt, kylt som fryst. Sedan 2016 utgår bolagets väl utvecklade linjetrafik från Kronoslätts företagspark i Staffanstorp.

Sju dagar i veckan trafikeras Stockholm, Västerås, Östergötland och Göteborg av några av åkeriets 50 fordon. Därutöver har man regelbundna avgångar mot Örebro, övriga Mälardalen, Halland samt Småland.

I sambandet med förvärvet av Abbekås Åkeri, går Per-Arne Andersson i pension och lämnar över rollen som vd till Mikael Nilsson som även är ordförande i Sveriges Åkeriföretag.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-04 15:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Abbekås Åkeri Sveriges Åkeriföretag Tempon Group