Från vänster: Christian Hallberg, koncernchef Tempcon Group. Per-Anders Andersson, tidigare ägare av Abbekås åkeri. Mikael Nilsson, tillträdande vd för Abbekås åkeri.

Tempcon etablerar fäste i Sveriges tredje storstadsregion

Genom förvärvet av Abbekås Åkeri etablerar sig Tempcon starkt i den södra, tredje storstadsregionen kring Malmö. Sedan tidigare har man redan en stark position i två av Sveriges storstadsområden. Samtidigt stärker de sitt redan etablerade nätverk ytterligare med ökad kapacitet på många orter.

Chaufförspodden – Exklusivt


Abbekås åkeri bildades 1968 av Åke Andersson och drivs sedan 2000 av Åkes son Per-Anders Andersson. Verksamheten är inriktad mot transporter och lagring av livsmedel, såväl torrt, kylt som fryst. Sedan 2016 utgår bolagets väl utvecklade linjetrafik från Kronoslätts företagspark i Staffanstorp.

Sju dagar i veckan trafikeras Stockholm, Västerås, Östergötland och Göteborg av några av åkeriets 50 fordon. Därutöver har man regelbundna avgångar mot Örebro, övriga Mälardalen, Halland samt Småland.

I sambandet med förvärvet av Abbekås Åkeri, går Per-Arne Andersson i pension och lämnar över rollen som vd till Mikael Nilsson som även är ordförande i Sveriges Åkeriföretag.

SpeedTrading

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-04 15:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Abbekås Åkeri Sveriges Åkeriföretag Tempon Group