Frode Laursen köper industritomt i Eskilstuna

Det nordiska logistikföretaget har förvärvat ett 175 000 m2 stort markområde i den eftertraktade Eskilstuna Logistikpark.Frode Laursen har köpt en 175 000 m2 stor industritomt i Eskilstuna logistikpark som har en strategisk placering, både till Stockholm, motorvägs- och järnvägsnätet och för att täcka den befolkningstäta Mälardalen.

Eskilstuna passar väldigt bra till för Frode Laursen, som via stora multishare-logistikcenter och ett omfattande distributionsnätverk hanterar dagligvaror för märkesvaruleverantörer som levereras till återförsäljare och butiker.

Thomas Corneliussen, Frode Laursens koncerndirektör.
– Eskilstuna Logistikpark har en fantastiskt bra placering för ett företag som vårt och vi är väldigt glada över att ha förvärvat den tomten, säger han och framhäver det goda samarbetet med kommunen.

I Sverige har man redan stora logistikcenter utanför Göteborg och Helsingborg med många anställda.

Frode Laursen köpte de första 40 000 m2 i Eskilstuna redan år 2016 och de kvadratmeterna har nu kompletterats med ytterligare 135 000 m2. Mikael Jonsson, Etableringschef, Eskilstuna Logistik och Etablering AB, är nöjd.
– Det är glädjande att en av Nordens största aktörer inom lager och logistik, väljer att etablera sig i Eskilstuna Logistikpark. Med den tillkommande markytan kan Frode Laursen expandera och fortsätta växa hållbart i Eskilstuna för sina kunder i Stockholm-Mälardalen i många år framåt, vilket skapar förutsättningar för många nya arbetstillfällen, säger han.

Frode Laursen Eskilstuna, Logistikcenter

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-11 11:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Eskilstuna Frode Laursen Logistikcenter