Allison Transmission lanserar e-Gen Power™

eGen Power är deras nya, utsläppsfria elektriska axlar för medeltunga och tunga kommersiella lastbilar. Det är den senaste produktserien under det nya varumärket Allison eGen med helt elektriska hybriddrivlösningar.Allison Transmission beskriver sig som den största globala tillverkaren av medeltunga och tunga helautomatiska växellådor och leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon. Detta inklusive elektriska hybrid- och helelektriska drivsystem. Nu lanserar Allison eGen Power, deras nya serie av helt integrerade elektriska axlar utan utsläpp.

Allison kommer att lansera eGen Power 100D, med en kapacitet på 23 000 lb GAWR, som den första elektriska axelvarianten inom eGen Power-serien. eGen Power kommer att tillverkas i Allisons nyligen färdigställda, 110 000 kvadratmeter stora utvecklings- och tillverkningsanläggning för elektriska axlar i Michigan, USA.

eGen Power 100D är, enligt Allison, ett av de mest kraftfulla och fullt integrerade e-axelsystemen i världen för medeltunga och tunga lastbilar.

Den har två elektriska motorer som kan generera 200 kW kontinuerlig effekt vardera, eller totalt 400 kW, med en maximal kombinerad effekt på 550 kW. eGen Power 100D integrerar även en tvåväxlad transmission i huvudenheten. Den tvåväxlade transmissionen underlättar en kraftfull startförmåga, toppfart och effektivitet samt erbjuder ett differentiellt lås som tillval. Denna effektivitetsfördel kan leda till ökad räckviddskapacitet eller en minskning av batteripaketets storlek, vilket optimerar det ekonomiska värdet som eGen Power elektriska axlar ger.

Dessa fördelar är anledningen till att Hino Trucks och Hexagon Purus valde att integrera Allison eGen Power 100D i Hino XL7-lastbilen som senast visades under tillkännagivandet av ”Project Z” den 5 oktober 2020, ett nollutsläppsutvecklingsprogram för fordon från Hino Trucks.

Branden Harbin, Managing Director of Global Marketing på Allison Transmission, berättar att de kommer att fortsätta att bygga sin produktportfölj för elektrifiering under varumärket Allison eGen kommer att fortsätter vidareutveckla dessa produkter genom samarbetsvalideringsprogram med ledande tillverkare av originalutrustning för lastbilar över hela världen.

Om artikeln

Publicerad: 2020-10-27 11:55
Kategori: Nyheter
Taggar: