Tack vare ”enastående design och innovation” har modellserierna DAF CF- och XF-belönats med det internationellt prestigefyllda Good Design Awards.

DAF XF och CF belönas med Good Design Award

Modellserierna DAF CF och XF har vunnit det internationellt prestigefyllda Good Design Awards för sin ”enastående design och innovation”. Beslutet om utmärkelsen i kategorin Product Design Automotive and Transport, fattades av de 55 jurymedlemmarna i den australiensiska organisationen Good Design Award. DAF Trucks introducerade de nya CF- och XF-serierna på den australiensiska marknaden i mars.

Den årliga Good Design Awards är en av de äldsta och mest prestigefyllda internationella utmärkelserna för design och innovation, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1958. Sedan den nuvarande generationen av LF-, CF- och XF-lastbilar lanserades har DAF vunnit priser över hela världen, till exempel International Truck of the Year, Fleet Truck of the Year, Green Truck of the Year och Construction Truck of the Year.

Good Design Awards Jury lovordade DAF:s CF- och XF-lastbilar: ”De sätter en ny branschstandard för lastbilsstil, funktion, säkerhet, hållbarhet och prestanda. Innovativt tänkande har resulterat i en lastbil som har en positiv inverkan på slutanvändaren, verksamheten och miljön. Designen kombinerar aerodynamisk formgivning och funktion på ett smart sätt samtidigt som förbättringar av drivlinan ger ett fordon som är mer miljövänligt, och har bättre prestanda.”

Inredningen är billiknande vilket, som juryn uppgav i sitt utlåtande: ”Bidrar till lastbilens finess och förfining”. Den visar på en genomtänkt ergonomisk utformning, ger möjligheter till anpassning, är gjord av tåliga material och har överlägsna NVH-egenskaper (buller, vibrationer och hårdhet). De här funktionerna ger slutanvändaren högsta bekvämlighet.”

Richard Zink, styrelsemedlem och DAF Trucks chef för marknadsföring och försäljning: ”Good Design Award är mer än en symbol för utmärkt konstruktion – den representerar DAF Trucks hårda arbete och engagemang för att öka lönsamheten för våra kunder och samtidigt göra lastbilschaufförernas dagliga arbete så bekvämt som möjligt”.

År 2020 slog Good Design Awards nytt rekord med 835 deltagande designprojekt från hela världen.


Om artikeln

Publicerad: 2020-09-18 09:58
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Good Design Award