WEBB-TV

Kustbevakningen får förstärkning i farligt godsverksamheten

Tidningen Proffs passade i början av juni på att besöka Kustbevakningen och deras farligt godsinspektörer då de befann sig i Helsingborgs hamn. Det har börjat hända saker inom Kustbevakningen på deras område. Och så har de fått en ny farligt godsbuss som ger dem nya möjligheter att göra ett ännu bättre arbete.

Vi sätter oss ner i den nya bussen med Arvid Tedvik, farligt godsinspektör tillika utbildare inom området, och ställer frågor. Det har som sagt börjat hända positiva saker.

Bland annat ska det under hösten utbildas tolv nya farligt godsinspektörer.
– Det är välkommet eftersom vi i myndigheten endast är 18 stycken idag med den behörigheten. Det är över tio år sedan myndigheten utbildade sådana inspektörer, säger Arvid Tedvik.

På ingång verkar också möjligheten att kunna ta ut böter på plats med kortläsare vara, precis som polisen har kunnat göra länge.
– Många förare vill betala på plats med sina kort, och myndigheten undersöker nu om det kan finnas en framgångsfaktor med betalterminaler säger Arvid Tedvik.

Det är verkligen positivt att bristerna blivit mer synliggjorda vilket lett till åtgärder. För brister finns det. Vad tror du kan ligga bakom att det just nu händer mycket på en gång?
– Det kan bero på att vi syns mer i media nu. De flesta artiklarna har ni skrivit, men nu har en del stora morgontidningar hakat på och lyft de problem som finns inom detta området. Det kanske har öppnat upp ögonen på de som bestämmer, säger Arvid Tedvik.

Webb-TV

 

Nya tillskott även på fordonsfronten

Kustbevakningens farligt godsinspektörer har även fått tre nya, för ändamålet anpassade arbetsfordon.
Se inslaget där bussen presenteras lite närmare:

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-10 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Farligt godskontroller Kustbevakningen Webb-TV