Foto: DAF

Nederländska Renewi beställer ytterligare 200 DAF

Det ledande avfallsåtervinningsföretaget Renewi tog nyligen emot de första fordonen i en serie med 200 DAF-lastbilar för användning i Beneluxregionen. Renewi är ett internationellt avfallsåtervinningsföretag som strävar efter att minimera miljöpåverkan från sin verksamhet genom att uppgradera sin maskinpark.

Renewi valde DAF för den låga totala ägandekostnaden, de innovativa nya teknikerna, sitt långsiktiga partnerskap med DAF och flexibiliteten i chassikonfigurationerna. DAF levererade 250 lastbilar till Renewi för arton månader sedan.

De nyligen beställda 200 DAF CF-lastbilarna kommer att levereras till de nederländska och belgiska avdelningarna av Renewi. I beställningen ingår 193 lastbilar med olika typer av byggnationer. De flesta av chassierna har baklastare och avfallssystem men i beställningen ingår även lastbilar med liftdumpers, lastväxlare eller kran direkt bakom hytten för tömning av behållare under mark.

Den sista typen av lastbil har den nya 10-tons framaxeln med extra lastkapacitet. De sista lastbilarna i beställningen är 7 CF-dragbilar. De kommer att användas i Beneluxregionen med tippvagnar och släp med transportgolv för transport av avfall.

Renewi och DAF har samarbetat i många år. DAF använder Renewis tjänster för hållbar sortering av sitt avfallsmaterial och Renewis maskinpark med 2 400 fordon består framförallt av DAF-lastbilar.
– Vi anser att är mycket viktigt att minimera storleken på vårt ”ekologiska fotavtryck’”, säger Meinderdjan Botman, Managing Director på Renewi Commercial Waste i Nederländerna. Med hjälp av DAFs lastbilar kan vi uppfylla vår ambition att minska våra utsläpp så mycket som möjligt.

Daf

Om artikeln

Publicerad: 2020-05-18 12:18
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Trucks Renewi Renhållningsfordon