Uppkopplad teknik ska förhindra godsstölder från lastbärare

Wabco Holdings och Sioen Industries lanserar en innovativ, uppkopplad teknik för att förhindra godsstöld från trailers vilket sedan länge är ett känt - och växande - problem.

En rapport från BSI Supply Chain and Solutions, avslöjar att 86 procent av Europas lastbilsstöldhändelser, handlar om lasten. Förutom att störa kundens leveranskedja, har laststölder en betydande negativ inverkan på fordonsflottan, inklusive skadade släp och fordon samt lastbilar ur drift och ökade försäkringsavgifter.

Sioen har uppgraderat sin Dynatex Protector-teknik för att producera en smart presenning med flera konduktiva lager som kan monteras på släpdörrar och släpets sidor. Wabco tillhandahåller sin flotthanteringslösning TX-Trailerguard.

Om presenningen manipuleras, utlöses ett alarm automatiskt. Föraren larmas med en hörbar signal eller via ett meddelande i hytten samtidigt som ett larm skickas till kontoret i realtid.

Detector är en helt fungerande lösning som har testats på fältet av ett antal fordonsflottor, bland annat belgienbaserade Soncotra som hanterar över 15 000 lastbilar och grupplaster varje år över Central- och Östeuropa, Balkan och OSS-länderna samt Mellanöstern. Företagets vd Isabelle Lamier säger att de nu kan erbjuda sina kunder en markant förbättrad lastsäkerhet.

Om artikeln

Publicerad: 2020-04-15 10:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Godsstöld Larm Lastbilsstöld Sioen Industries Wabco