"När man ser det lite grand såhär från ovan..." Foto: Åseda Truckmeet

Åseda Truckmeet firar 5-årsjubileum

Åseda Truckmeet 2020 äger rum den 26-27 juni och i år är det 5-årsjubileum. Eventet har blivit en verklig folkfest i Åsedas Folkets park och är även uppskattat av ortsbefolkningen. När man i söndags öppnade för anmälningar av fordon, tog det mindre än en timme innan samtliga platser hade bokats. Nytt för i år är samarbetet med veterangruppen Dieseldoft.
Fullt ös utlovas under kvällen. Foto: Åseda Truckmeet
Fullt ös utlovas under kvällen. Foto: Åseda Truckmeet

Vi talar med Johan Karlsson, chaufför på Sven Granflo Åkeri i Åseda som berättar att hans yngste son Jesper Karlsson tillsammans med vännen Oskar Andersson och Christopher Sakshaug, lade grunden till utställningen.
– Sedan urminnes tider har Åseda haft Olsmässan, en folkfest i slutet av sommaren, och grabbarna frågade för fem år sedan om det gick bra om de ställde ut lite lastbilar på marknaden och det fick de. Därefter har det bara ökat, säger Johan.

För fyra år sedan ändrades datumet för lastbilsträffen för att inte Olsmässan och träffen skulle konkurrera om Åsedaborna

För tre år sedan flyttades träffen till Åsedas Folkets park som inte alls liknar det vanliga för lastbilsutställningar. Här ställs lastbilarna ut i den befintliga miljön bland träd, byggnader och buskar samt folkparkens nöjeslokaler och andra utbud. Det blir en nära och familjär upplevelse.

Det är kostnadsfritt att se utställningen, men ska man äta och dricka gott samt ta del av underhållningen, måste man betala inträde dit. Där inne drar man igång redan på torsdagskvällen med en pubafton på serveringsområdet.

Under fredagen rullar fordonen in och de får konkurrera om ljudbilden med Brandsta City Släckers, Elov & Beny samt Lifvens som ska hålla fullt ös långt in på natten. På lördagen sjunger även Björn Rosenström.

På lördagen öppnar utställningen klockan 10.00 och utöver att utse de bästa fordonen, erbjuds det på lagtävling av femkampsmodell, Koleka Olympiaden, i grenar som hålls hemliga tills starten, rodeotjur, hoppborg och mycket annat som gör det till en folkfest.
– Vi säljer biljetter av paketmodell med olika innehåll och det gäller att skynda att fynda, säger Johan.

Åseda Truckmeet samarbetar med Uppvidinge kommun och abonnerar campingen som ligger 300 meter från området för besökare med husbil och husvagn.

Nytt för i år är ett samarbete med veterangruppen Dieseldoft från Växjö som kommer att ställa ut veteranfordon.
– Det kommer därför att finnas både nytt och gammalt att titta på. Cirka 150-160 fordon varav runt 30-talet veteranlastbilar, avrundar Johan Karlsson som önskar alla varmt välkomna till Smålands bästa lastbilsträff.

Vill du vet mer om Åseda Truckmeet och se fler bilder och filmer, gör du det här.


Om artikeln

Publicerad: 2020-03-10 16:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Åseda Truckmeet Brandsta City Släckers Dieseldoft Folketspark lastbilsutställning Olsmässan