Uddevalla gymnasieskola Västra Götalands första Motorbranschcollege

I dag har Uddevalla gymnasieskola certifierats till Motorbranschcollege. Skolan är första Motorbranschcollegecertifierade skolan i Västra Götaland. En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

– Det är ett stort och viktigt steg för oss att i dag ha certifierats till Motorbranschcollege och vi är naturligtvis väldigt glada. Det innebär att vi kommer kunna erbjuda den allra senaste tekniken och den bästa kvaliteten i nära samverkan med branschen och att vi därmed kan erbjuda alla våra elever de allra senaste kunskaperna, säger Anders Wass, rektor på Fordons- och transportprogrammet, Uddevalla gymnasieskola

Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov, 6 400 personer behöver anställas mellan 2018 och 2020, varav 716 personer i Västra Götalands län. Certifieringen är en kvalitetsstämpel. I och med certifieringen av Uddevalla gymnasieskola finns det 18 Motorbranschcollege i Sverige och fler är på väg mot certifiering.

– Grattis Uddevalla gymnasieskola som har gått igenom certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Motorbranschens rekryteringsbehov är mycket stort. Syftet med Motorbranschcollege är därför att stärka kvaliteten på den fordonstekniska utbildningen för att på så sätt locka fler ungdomar och för att säkerställa att företagen får den kompetens de behöver, förklarar Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

Foto: Motorbranschcollege

Om artikeln

Publicerad: 2019-12-03 17:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Certifieringar Motorbranschcollege Uddevalla gymnasieskola