Ekipaget som står modell för "Januari"-uppslaget 2020. Foto: Stefan Andersson Ekipaget som står modell för "Januari"-uppslaget 2020. Foto: Stefan Andersson

Lastbilsnostalgi signerad Stefan Andersson – för fjortonde gången

För den som läst lastbilstidningar är Stefan Andersson troligtvis ett icke helt obekant namn. I Proffs har han medverkat några gånger och hans intresse, engagemang och (inte minst) kunskaper är oslagbara på området. Den som är intresserad av ”lastbilsnostalgi” känner absolut igen hans namn. Nu ger han ut den fjortonde upplagan av sin "Nostalgikalender" i vilken han återigen bjuder in betraktaren till en intressant tidsresa...

För 14 år sedan började Stefan Andersson ge ut en så kallad ”Nostalgikalender”. Numera är den ett minst lika säkert inslag i julupptakten som advent och lussebullar.
– När vi började med Nostalgikalendern för fjorton år sedan kunde vi inte drömma om vilken succé det skulle bli. Konceptet med en kvalitetskalender i storformat, baserad på lastbilsbilder från förr var helt rätt, förklarar Stefan.

Kalendern innehåller unika månadsbilder som tillsammans med en kort text sätter in lastbilen i sin uppgift och tidsepok. Det är ett omfattande journalistiskt researcharbete som ligger bakom varje månadsuppslag.
– Inga nytagna bilder på renoverade bilar förekommer, tillägger Stefan Andersson.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]


Exempel på månadsbilder
i 2020 års kalender är tre leveransklara Scania-Vabis LS76 med lättdumper till Bilåkarna i Helsingborg. Kalendern innehåller dessutom foto på en Volvo ni troligtvis aldrig tidigare har sett, en bastard av Titan som levererades till Väg o Vatten. En maximalt upphottad Volvo N12 som gjorde tjänst i racinglegenden Curt Göranssons skogsåkeri i Färila. Eller vänta på vad som hände november månads nya Scania V8 i ASG-trafik. Med många fler!

Stefan Andersson har hållit på med lastbilar hela sitt liv. Genom åren har han gjort sig känd som skicklig fackpressjournalist där teknik, testkörning samt inte minst nostalgi är huvudämnen.

Det började med modellbygge i mycket unga år och yrkesbanan fortsatte som fordonsingenjör inom släpvagns- och påbyggnadsindustrin. Främst är det intresset för lastbilar som drivit honom framåt. Han har fotograferat fordon och samlat bilder under drygt fem decennier.

Det unika materialet ligger nu till grund för nostalgikalendern. Första kalendern gavs ut år 2007 och blev en riktig succé bland lastbilsintresserade. Nu är alltså den fjortonde upplagan på gång med många härliga gamla lastbilar. Läs mer – klicka här!

Liksom i år, pryds november 2020 av ett ASG-ekipage, fast inte samma - så klart. Foto: Stefan Adersson (ur 2020 års kalender)
Liksom i år, pryds november 2020 av ett ASG-ekipage, fast inte samma - så klart. Foto: Stefan Adersson (ur 2020 års kalender)

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-25 11:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Alutrans Nostalgikalender Produktnyheter Stefan Andersson