Nu kommer Volvo med specialdesignad ”Unlimited Edition”

Volvo beskriver Unlimited Edition som "ett paket med obegränsade möjligheter". Med specialdesignade versioner av Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX, fokuserar man på säkerhet och arbetsmiljö.

Sedan lanseringen för mer än 25 år sedan har Volvo FH blivit en av världens mest populära och sålda lastbilar. Innovationer som I-Shift, Volvo Dynamic Steering, tandemaxellyft och I-Save har ytterligare stärkt positionen.
– Vi vill erbjuda en säker och bekväm arbetsplats för alla förare. Målsättningen med Volvo Unlimited Edition är att ytterligare lyfta fördelar och upplevelse och förbättra arbetsmiljön för förare, inte bara för Volvo FH, utan även för Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX. Detta gör vi genom att lägga till ett unikt paket inom säkerhet samt presentera en exklusiv och specialdesignad lastbil, både exteriört och interiört, säger Johan Selvén, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige.

Hytten målas i valfri kulör på ett antal extra delar såsom övre och nedre grill samt fotsteg, varumärkespanelen och bakom dimljus och blinkers. Volvo Unlimited Edition kommer även med en egen och uppdaterad design på emblem och stripe. För Volvo FH ingår även exklusiva, kromade detaljer, som kromat handtag och detaljer i grillen.

I paketet ingår säten med högre komfort och slitstyrka med automatisk inställning efter förarens vikt, stöd för sida och rygg samt ett generöst benutrymme. För Volvo FH och Volvo FH16 ingår Black Edition – unika helsvarta läderklädda säten med järnmärke, såväl som läderklädda dörrpaneler och ratt.

För att kunna erbjuda en så säker arbetsplats som möjligt för föraren ingår air-bag och röda säkerhetsbälten. Volvos röda säkerhetsbälten har samma funktion som ett standard-trepunktsbälte. Den röda färgen betonar ytterligare vikten av att använda säkerhetsbältet och ingår på både förar- och passagerarplats. All forskning visar att om alla i trafiken alltid skulle använda säkerhetsbältet förbättras trafiksäkerheten. Säkerhetsbältet som firar 60 år i år, beräknas ha räddat över en miljon liv världen över.


Volvo Dynamic Steering för
dragbilar innehåller tjänsten styrassistans, vilket minimerar risken för avkörningsolyckor. Genom att proaktivt styra emot under en sladd får föraren hjälp inom några millisekunder att styra i motsatt riktning och stabilisera fordonet.

I säkerhetspaketet ingår även Bi-Xenon-strålkastare och statiska korsningsljus som lyser upp sidoområdet för ökad sikt. Bi-Xenon-lampor ökar ljusintensiteten med 20 procent och har längre livslängd än vanliga halogenlampor. Bättre sikt ökar säkerheten såväl för förare som för medtrafikanter.

I paketet ingår dessutom Volvos sjukvårdsförsäkring. Tjänsten syftar att minska företagets sjukfrånvaro genom att snabbt ge de anställda tillgång till kvalitativ sjukvård, för att minska konsekvenser både för den enskilde medarbetaren och för företaget.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-11 15:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Produktnyheter Unlimited Edition Volvo Lastvagnar