Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Gendarmerie nationale/Twitter Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Gendarmerie nationale/Twitter

Rumänska förare fick böta 300 000 för körtidsfusk i Frankrike

”Har haft en timmes rast på 24 timmar”

Den franska polisen, Gendarmerie nationale, stoppade den 3 september ett rumänskt trailerekipage. När polisen var färdig med kontrollen kunde man konstatera att de båda förarna i lastbilen begått sammanlagt 31 brott. Något som ledde till böter som sannolikt kommer att svida ett bra tag.

Den franska polisen stoppade det rumänska ekipaget på A1 vid Fresnes-lès-Montauban, cirka 20 mil norr om Paris. Den pågående transporten utfördes på uppdrag av ett spanskt företag.

Efter en rutinmässig kontroll av färdskrivaren, dokumentationen av fordonet och de transporterade varorna konstaterade polisen att förarna som utförde transporten hade begått totalt 31 brott. 24 av dem var brott mot reglerna om kör- och vilotider.

Bland annat hade man använt dubbla förarkort men också vid något tillfälle haft endast en timmes vila under en 24-timmarsperiod.

Böterna som skrevs ut landade på totalt 26 250 euro, vilket motsvarar närmare 300 000 svenska kronor.

Polisen beslagtog dragbilen och kommer att behålla den tills böterna är betalda, skriver Gendarmerie nationale på sin Facebooksida.

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-13 15:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Frankrike Gendarmerie nationale Kör- och vilotidsbrott Rumänien Spanien