Onsdagens postrunda blev en aning försenad och föraren ett par tusen fattigare efter att ha passerat Västra Ramlösa skola med gasen i botten(?)…

Långsamma fordon tillräckligt snabba för fortkörningsböter

När skolorna återigen öppnar efter sommarlovet är det mer regel än undantag att polisen lägger lite extra krut på hastighetskontroller. För många barn innebär skolstarten en ny erfarenhet, den att ta sig till plugget längs trafikerade gator. För att det ska kunna ske på säkraste sätt måste vi trafikanter naturligtvis visa hänsyn, ha koll på alla som vistas intill vägen och inte köra för fort. Självklart, tänker du? Inte alls!
Trafikpolis Joakim Hugosson mätte hastigheten och vinkade in fortkörarna till sina kollegor som stod på en tvärgata intill.
Trafikpolis Joakim Hugosson mätte hastigheten och vinkade in fortkörarna till sina kollegor som stod på en tvärgata intill.

När Proffs besöker trafikpolisen i Helsingborg under onsdagen är det inte Långeberga kontrollplats som är mötesplatsen. Kontrollplatsen gapar tom och istället hittar vi trafikpoliserna utanför Wieselgrensskolan och senare vid Västra Ramlösa skola i Helsingborg, dit hastighets- och nykterhetskontrollen flyttades efter en stund.

De flesta trafikanter sköter sig bra, de håller rätt hastighet, men några får bita i det sura äpplet och ta konsekvenserna av att ha en lite väl tung högerfot.

Den snabbaste bilisten och även den som fick betala det högsta priset under dagen, var en kvinna som rapporterades för att ha kört i 56 km/h på 30-sträckan utanför Wieselgrensskolan.
– Hennes körkort tog vi omhand, berättar Joakim Hugosson som stod för lasermätningen.


Vid Västra Ramlösa skola
vinkades ytterligare ett antal förare in. Några fick böter för fortkörning, en för att hon satt och grejade med sin mobiltelefon när hon passerade skolområdet.

Det kanske mest oväntade inslaget i raden av fordon som polisen rapporterade var två långsamtgående ekipage som uppenbarligen var tillräckligt snabba för att bryta mot hastighetsbegränsningen, 30 km/h.

Samtliga som kontrollerades var nyktra, ska tilläggas.

Polisen kommer fortsatt att hålla ett vakande öga på trafikanterna utanför landets skolor. Det värsta som kan hända är inte att den som kör för fort får böter, följderna kan bli värre än så om en olycka skulle inträffa. Så håll hastigheten, alltid, och håll ögonen på trafiken och omgivningen, greja inte med mobiltelefoner och annat, uppmanar polisen.

Trafikpolis Anna Byttner Forssell i färd med att kontrollera nykterheten och att utfärda böter till en yngre förare som körde för fort. ”Föraren fick en ny erfarenhet som jag hoppas leder till att vederbörande inte upprepar sitt misstag
Trafikpolis Anna Byttner Forssell i färd med att kontrollera nykterheten och att utfärda böter till en yngre förare som körde för fort. ”Föraren fick en ny erfarenhet som jag hoppas leder till att vederbörande inte upprepar sitt misstag", säger Anna som dessutom kontaktade förarens föräldrar för att informera om det inträffade.

Om artikeln

Publicerad: 2019-08-22 08:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Fortkörning Hastighetsöverträdelser Skolstart Trafikpolisen Trafiksäkerhet