Sverige första landet ut för DSV:s alkobommar

På DSV:s nya cross-dockinganläggning i Jönköping har man nu vidtagit åtgärder för att förebygga rattfylla. De har installerat en så kallad alkobom som innebär att förare, för att passera, måste passera en automatiserad alkokontroll.

David Möller, Deputy Managing Director of DSV Road AB, Sverige.
– Genom att installera alkobommen sänder vi en viktig signal inte bara till chaufförerna utan även till andra anställda inom DSV, våra kunder och allmänheten om att vi tar vårt ansvar för säkerhet på allvar, säger han.

För att kunna lämna DSV:s anläggning i Jönköping, måste förarna genomföra ett utandningstest. Detekteras alkohol, kommer ekipaget inte ut.

Alkobommen i Jönköping är inte bara den första på en DSV-anläggning. Den är troligtvis också den första som installerats av ett företag inom transportindustrin.

DSV Sverige kommer att fortsätta investera och promota säkerhetsinsatser och nästa installation på tur, är terminalen i Landskrona.

Tekniken som används till alkobommen är testad av Nationellt forensiskt centrum, NFC.
– Vi är mycket stolta över att vara en del av DSV:s ansträngningar att axla ett större ansvar på vägarna, säger Christer Folkesson, Managing Director på AutoSober Sweden AB som tillverkar utandingstestaren.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-03 15:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkobom Cross-docking DSV DSV Sverige Jönköping NFC Rattfylla