DAF sticker ut hakan:

7 skäl till varför chaufförer föredrar DAF

På DAF strävar vi efter att förbättra våra lastbilar varje dag. Ett av våra fokusområden är förarkomfort. I denna artikel förklarar vi varför chaufförer ofta är så nöjda med hytten, skriver de i ett pressmeddelande.

DAF har de rymligaste hytterna på marknaden Chaufförerna ser och upplever det här utrymmet i alla delar av hytten – oavsett om de arbetar, sover eller utnyttjar vilotiden. Det finns betydligt mer utrymme i hytten än i någon annan lastbil.

Våra sängar är av den bästa kvalitén och är dessutom de bekvämaste och bredaste. Detta ger chaufförerna mycket frihet att röra sig vilket bidrar till extra komfort – som chauffören Wilbert Kosten bekräftar: ”Jag har sovit i en mängd olika lastbilar under min 24 år som lastbilschaufför, men jag sover definitivt bäst på en DAF madrass!”

Hytten är utformad för att maximera praktiskt lagringsutrymme så att chaufförerna kan hålla både sina arbetssaker och sina personliga saker snyggt undanstoppade hela tiden. Om ännu mer utrymme behövs kan den andra sängen bytas ut mot ytterligare lagringsutrymme.

Kontrollpanelen är strömlinjeformad och optimerad för enkel användning. Vi har tänkt på allt: från ett trevligt och lättläst teckensnitt på instrumentbrädan till en DPA (Driver Performance Assistant) som hjälper föraren att köra ekonomiskt. Den stora vindrutan gör också körningen till en mer bekväm upplevelse.

En DAF-hytt erbjuder en rad alternativ för att skapa en trevlig miljö. Hyttbelysningen har olika nivåer och en dimmerfunktion som styrs helt via en innovativ rotationsbrytare. Hytten har även ett klimatkontrollsystem med alternativ som snabbavfrostning, extraventilation, extravärme med timer och automatisk recirkulation. Systemet är också extremt energieffektivt vilket bidrar till att hålla driftskostnaderna nere.

DAF var den första tillverkaren som lanserade en nattlåsfunktion – DAF Night Lock. Föraren kan låsa lastbilens dörrar från insidan, vilket gör detta till en idealisk brottsförebyggande funktion. Denna extra säkerhetslösning för nattid innebär också att chauffören alltid kan vila i sängen och få en god natts sömn.

Chauffören kan dra en suck av lättnad: Nästan allt i lastbilens interiör kan anpassas för att passa dig. Du kan till exempel välja utseende, färger och material som används för instrumentbrädan, ratten och stolarna. Förare kan också konfigurera omkopplarna så att specifika knappar placeras exakt var de vill ha dem – möjligheterna är oändliga.

Vad tycker ni, frågar vi.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-26 09:16
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF DAF Night Lock Hyttkomfort Säkerhet