Lat transportchef suspenderades i England

En transportchef vars engagemang i en transportverksamhet liknade "poppar in på en fredag eftermiddag för en kopp te och ett snack", har diskvalificerats och har förlorat sitt goda anseende.

Anthony Seculer, biträdande trafikkommissionär för trafikområdet i Wales, sade att Paul Tedaldi kapitalt hade misslyckats med att effektivt och kontinuerligt hantera transportverksamheten hos Paul Ricketts Transport med tillstånd för tre lastbilar och två släpvagnar.

En DVSA-undersökning påvisade brister i åkeriets underhåll, förarnas arbetstider och färdskrivarna, läser vi i Commercial Motor.

Tebaldi beskrevs av ett trovärdigt vittne under DVSA:s utredning, som ”påfallande frånvarande”.
– Jag kan inte se att Tebaldi är en kompetent att tillhandahålla konstant och effektiv kontroll, säger trafikkommissionär Anthony Seculer. Genom att misslyckas med att anställa en ordentlig transportansvarig, har åkeriet satt sitt anseende på spel och riskerar förlora sitt tillstånd.

Professionell kompetens är ett obligatoriskt krav och åkerier som inte uppfyller detta, riskerar den allmänna säkerheten, tilläger han.

Tebaldi diskvalificeradespå obestämd från att vara transportchef och åkaren klarade sitt goda anseende med minsta möjliga marginal. Tillståndet drogs in tills en behörig transportchef finns på plats.

Daf

Om artikeln

Publicerad: 2019-06-14 14:52
Kategori: Nyheter
Taggar: DVSA England Gott anseende Transportchef