20 000:e MAN TGE har rullat av produktionslinan

I slutet av maj producerades den 20 000:e MAN TGE i Września, Polen. Transportbilen med det välkända lejonet i grillen är därför en riktig framgångssaga för MAN Truck & Bus. Den 20 000:e TGE var en eTGE - 100 % eldriven.

Ett kort återblick: MAN TGE lanserades vid IAA Commercial Vehicles i Hannover 2016. Det markerade MAN:s entré i transportbilssegmentet och gjorde MAN Truck & Bus till en fulleverantör av kommersiella fordon från 3 till 44 ton. TGE-produktionen startades i en toppmodern transportbilsfabrik i Września nära Poznan, Polen i april 2017. Fordonet lanserades på marknaden i Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna två månader senare.

Nu, bara efter två år, är MAN TGE tillgänglig i över 30 länder och 20 000 fordon har producerats. En anmärkningsvärd prestation av alla inblandade.

Martin Imhoff, chef för produktmarknadsföringen av transportbilar vid MAN Truck & Bus, kommenterade prestatione
– För teamet hos MAN och produktionen i Września är detta en stor glädje och en stor framgång. Vi nådde denna milstolpe betydligt tidigare än vad vi hade förväntat oss. Detta visar på hur väl TGE och MANs tjänsteportfölj har tagits emot av marknaden, och hur motiverade och väl förberedda våra transportbilssäljare är när de träffar våra kunder, säger han.

Dessutom, påpekade Imhoff det faktum att TGE-säljteamet i Europa kommer att utökas med cirka 100 säljare i slutet av året – upp till över 600. Ytterligare framgångar lär komma inom en snar framtid.

Transportbilen som fick symbolisera milstolpen vid produktionslinan i Września, var en eTGE i körsbärsrött med normal hjulbas och högt tak. MAN eTGE drivs av en elmotor som kan leverera 100 kW/136 hk. Kraften överförs med en steglös automatväxellåda.

Om artikeln

Publicerad: 2019-06-19 14:44
Kategori: Nyheter
Taggar: MAN Truck & Bus Polen Produktion TGE