Kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare – från Mählers

Plogtillverkaren Mählers breddar sitt sortiment genom att lansera SOP-LB2800, en hydrauldriven, roterande sopvals anpassad för att användas både på lastbilar och hjullastare. Sopvalsen har ett aktivt flytläge som ger ett balanserat tryck mot marken och följer vägens konturer.

Det aktiva flytläget på SOP-LB2800 är en unik funktion, som ger rätt borsttryck jämt över hela borstvalsen oavsett hur det bärande fordonet är placerat. Detta bidrar dessutom till ökad livslängd på valsens borst.
– Våra tester visar att det aktiva flytläget ger en betydande besparing av borstarna och ökad effektivitet, säger Oscar Nyberg, konstruktör på Mählers och som varit med att utveckla nya sopvalsen.

LB2800 sopvals är vridbar plus/minus 35 grader. Den kan utrustas med sidoförskjutning samt bevattning med separat vattentank. Sopvalsen är designad för att vara lätt att underhålla och borstringarna byts snabbt med några enkla handgrepp.
– Borstarnas livslängd och en kort underhållstid gör att vi kan nyttja den intensiva säsongen för sopning maximalt, menar Andreas Ottosson på Ottossons Åkeri AB, som är en av de entreprenörer som varit med och testat aggregatet på företagets Ljungby L13.

 

Vill du ta dig en närmare titt på SOP-LB2800 så premiärvisas den på MaskinExpo, den 23–25 maj. Den är dock redan nu tillgänglig för beställning, meddelar Mählers i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-20 09:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Mählers Produktnyheter Sopvals