En passagerare blev två – på bussen

FlixBus har under åren transporterat över 100 miljoner passagerare till deras slutdestinationer. Den 8 maj 2019 var en speciell dag i FlixBus historia. Runt kl. 03:30 på natten föddes nämligen en liten flicka ombord.

Händelsen utspelade sig på en FlixBus som åkte från Barcelona till Bryssel och kördes av en busspartner baserad i Brive. Så snart de två förarna ombord på nattbussen förstod att mamman höll på att föda hittade de en säker plats längst motorvägen att stanna vid, på en station i Ressons (Oise departement i norra Frankrike).

Chaufförerna ringde omedelbart ambulansen samtidigt som de tog hand om den högst ovanliga situationen ombord.

Ambulansen anlände och hjälpte till att förlösa barnet. Förlossningen gick bra och kort därefter togs familjen vidare till ett sjukhus i Compiègne. Både barnet och mamman mår bra, rapporterar FlixBus.

Detta är första gången ett barn har fötts ombord på FlixBus. För att fira denna ”stora händelse” kommer flickan att erbjudas gratis resor med bussoperatören tills hon fyller 18 år.

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-16 08:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Busstrafik FlixBus Förlossning