Låna en DAF och var med i Bränslekampen

Nu drar Bränslekampen igång, ett initiativ från Nordic Truckcenter AB med fokus på bränsleförbrukning. Utmaningen betyder i praktiken att åkerier runt om i Sverige lånar en DAF XF under en period för att utmana en av sina ordinarie lastbilar. En duell med fokus på lägsta möjliga bränsleförbrukning.

DAF har vunnit priser och utmärkelser under det gånga året. Bland annat utmärkelser som Truck Of The Year 2018 och Supertruck 2018, varav den sistnämnda utmärkelsen möjliggjordes tack vare vinst i Tysklands största bränsletest där samtliga märken deltog. Testet genomfördes av Tysklands ledande lastbilstidning Trucker. Precis som i det tyska testet så är det XF-modeller med 480 hk motorer som kommer att delta.

Nu tar man ”kampen” till den svenska marknaden och låta åkerier runt om i landet låna en DAF XF och utmana en befintlig referensbil av valfritt märke.

För att bränsleduellen ska genomföras med högsta möjliga precision, kommer chaufförerna vid överlämnandet att utbildas av professionella förarcoacher vars uppgift är att utbilda de duellerande förarna. Allt med minimal bränsleförbrukning i fokus.

För att utmaningen ska kunna mynna ut i ett relevant resultat, ska den inlånade DAF:en ersätta en likvärdig lastbil sett till bland annat vikt, antal axlar och motorstorlek. Ytterligare kriterier för testet är att det ska vara ordinarie chaufförer samt samma rutt som referenslastbilen rullar till vardags.

Duellerna pågår under två veckor och därefter går samtliga parter igenom resultat via en körrapport från DAF Connect, DAF:s telematiksystem, som visar all data för lastbilen, där ibland bränsleförbrukningen.

Om artikeln

Publicerad: 2019-03-22 12:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränslekampen DAF Nordic Truckcenter