Åkare Johansson – 93 år och fortfarande aktiv

Claes Pettersson Åkeri AB startade 1885. Ett åkeri som hängt med ett tag alltså. Detsamma kan man säga om nuvarande huvudägaren Carl-Gustaf Johansson. Han är på kontoret varje dag – 93 år fyllda.
Skanna, skriv din adress, skicka - klart!
Skanna, skriv din adress, skicka - klart!

Carl-Gustaf gjorde rekryten 1946. Som 18-åring, år 1943, var han med och satte upp stridsvagnshinder i form av betongfundament vid Göta Älv-bron i syfte att stoppa tyskarna.

Hans idrottsintresse är stort. Tennis och orientering står högst i kurs men han har också avverkat 14 Vasalopp – och gjort klassikern. Fram till bara för några år sedan var han en flitig veteranspelare i tennis och tävlade ofta i veteran-SM i Båstad. Inte konstigt att han fortfarande orkar med sitt åkeri!

Carl-Gustaf tar oss med på en tidsresa och berättar både om forna dagars hårda slit liksom om hur åkeriet fungerar idag.

Missa inte Carl-Gustafs berättelse i nästa nummer av Proffs, som kommer ut nu på fredag den 22 mars.

Prenumerera på Proffs och ta del av alla våra härliga berättelser i den tryckta tidningen. Om du betalar din helårsprenumeration (315:-) via Swish, bjuder vi på fredagens tidning utöver de tolv nummer som därefter landar i din brevlåda.

Swisha 315 kronor till 123 597 84 24 (glöm inte att ange din adress). Du kan även skanna QR-koden intill med din swish-app så är halva jobbet redan gjort.

Om artikeln

Publicerad: 2019-03-19 14:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Carl-Gustaf Johansson Claes Pettersson Åkeri AB Nästa nummer Tidningen Proffs