Kils Djurtransporter – Årets Djurtransportör 2018

Det blev Kils Djurtransporter AB i Kil som utsågs till Årets Djurtransportör 2018 med motiveringen djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus. Det säger HKScan Agri och HKScans inköps- och intransportavdelning.

Magnus Lindholm, tillförordnad inköpsdirektör på HKScan, säger att de är stolta över deras svenska djurtransportörer och vill genom Årets Djurtransportör lyfta fram den transportör som de anser gjort en extra bra insats under året.
– Våra djurtransportörer är en mycket viktig länk mellan HKScan Agri och våra svenska leverantörer av nöt, lamm och gris, säger han. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 procent svenskt kött året om.

Årets Djurtransportör är ett etablerat hedersomnämnande och vinnare utses bland HKScan Agris djurtransportörer. Genom utmärkelsen vill de på HKScan Agri förmedla den positiva respons de kontinuerligt får från deras djurleverantörer, tillbaka till deras transportörer.

Nomineringen till Årets Djurtransportör har skett av HKScan Agris transportplanerare som dagligen har kontakt med inköpare och leverantörer.


De nominerade bedöms enligt kriterierna:

– Har bra djuröga och främjar djurens naturliga beteende vid transport så att de mår bra.
– Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
– Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus.

Kils Djurtransporter AB grundades år 1937 av Wiking Lantz. Idag ägs och drivs åkeriet av bröderna Peter och Tomas Lantz. Under 2018 nyttjades företagets 8 lastbilar till djurtransporterna. Företaget transporterar årligen cirka 2 500 st nöt, 3 500 st får/lamm, 10 000 slaktgrisar, 20 000 – 25 000 st smågrisar samt 545 st livkalvar.
Åkeriet har 7 anställda plus vid behov extra personal. Kils Djurtransporter är intresserade av ny forskning och vad som händer framåt kring miljövänliga drivmedel. Åkeriet har exempelvis provat HVO bränsle i sina lastbilar.

Årets motivering lyder:
Tomas och Peter Lantz, som kör nöt, får/lamm till slakteriet i Linköping, samt förmedlingssmågrisar, är mycket lätta att samarbeta med. De kör och levererar enligt överenskommelse, håller tiderna och meddelar alltid eventuella förändringar på lassen. Dessutom är de glada och gör alltid sitt bästa för att det skall fungera på ett bra sätt för både djurleverantör och slakteri.

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-14 10:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Djurtransportör Djurtransporter HKScan Kils Djurtransporter AB