VM och lokala tävlingar på Stockholm Truck Meet nästa helg

?Vem är bäst på att backa med släp??

Nästa helg är det dags för årets upplaga av Stockholm Truck Meet. Då samlas återigen en salig blandning fordon på Gillingebanan strax mil nordost om Stockholm. Och ännu en gång är det bäddat för en riktig motorfest.

Helt enligt traditionen arrangeras Stockholm Truck Meet under Kristi himmelsfärdshelgen varje år och 2018 är inget undantag.
– Under fredag och lördag, den 11-12 maj, samlas mängder av lastbilar, lätta transportfordon, pickuper, motorcyklar, entreprenadmaskiner och jänkare på Gillingebanan ett par mil nordost om Stockholm, berättar arrangören Pekka Tikkanen, som tillsammans med ett stort antal andra entusiaster, kommer att göra allt för att bjuda publiken på en oförglömlig helg.

Lastbilar kommer att dominera på utställningsområdet.
– Men som vanligt kommer även motorcyklar, pickuper, maskiner, företag och en hel massa annat på hjul eller larver att finnas på plats, förklarar Pekka.

Även tidigare år har man kunnat provköra olika lastbilar under utställningen. I år har man tagit det ett steg längre.
– Vi ska ha en tävling i att backa med släp. Det tror vi kan bli både utmanande och kul. Vem är egentligen bäst på att backa med släp?

Den som vill se utställningen från ovan kan ta en tur med helikopter. Livemusik och ljusshow är annat som man kan njuta av.

Stockholm Truck Meet bjuder även på en VM-deltävling.
– Ja, det handlar om World Crane Championship där deltagarna får visa vad de går för vad gäller krankörning. Där utmanas deltagarnas skicklighet och förmåga att köra en hinderbana med stor precision.

Föraren som klarar banan på kortast möjliga tid vinner tävlingen. Alla deltagare tävlar med en likadan bana och använder samma typ av kran, en HIAB X-HiPro 232.
– Vinnaren kvalificeras till finalen på IAA-mässan i Hannover, Tyskland, den 22-23 september 2018. Förutom äran står dessutom 25 000 euro på spel, avslutar Pekka Tikkanen som hoppas på bra väder och en rejäl publiktillströmning.

 Mer information hittar du på www.sthlmtruckmeet.se.

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-05 16:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Gillingebanan Stockholm Truck Meet Utställningar