Fotograf: Göran Rosengren

Stockholm Truck Meet slår upp portarna

Alla väderappar förutspår att Stockholm Truck Meet 2018 på Gillingebanan strax nordost om Stockholm, kommer att genomföras i strålande solsken från en nära nog klarblå himmel. Årets motorfest bjuder i år även på tävlingar. Ta chansen att visa att just du är bäst på att backa med släp. Tidningen Proffs är på plats medan allt fler fordon anländer.

Under fredagen och lördagen, 11-12 maj, samlas cirka 300 fordon för att glänsa ikapp i solskenet. Även om lastbilarna dominerar, kommer även motorcyklar, pickuper, transportfordon och entreprenadmaskiner att finnas på plats.

Under vår rundvandring, fann vi även ett antal amerikanska trucks och på en annan plats, stod verkligt åldersstigna maskiner och stånkade.

Det finns mat och fika för alla smaker och plånböcker centralt på ”torget” där även scenen återfinns Därifrån kommer det att bjudas på livemusik och underhållning. Utställningens egen radiokanal bjuder på musik och intervjuer med folk på plats.

I år bjuder Stockholm Truck Meet på backtävling. Det kostar inget att delta och ingen föranmälan krävs. Nu får alla ”världsmästare” och andra mer vanliga förare, möjligheten att visa att de kan backa med släp. Richard Eckerman håller i tävlingen.
– Idag mellan klockan 15.00 till 18.00 kör vi första omgångarna och imorgon, lördag, tävlar vi mellan klockan 12.00 och 16.00, säger han.

Att backa på tid, kommer att bli en spännande utmaning. På lördagen koras vinnaren som, förutom ära och berömmelse, även vinner ett pris.
– Prisutdelningen i denna tävling, sker i samband med den övriga prisutdelningen på lördagen, säger Eckerman innan han skyndar vidare.

Tävlingen avhålls på Gillingebanans ”mellandäck” där man anmäler sig på plats. Fråga gärna vid incheckningen vid entrén, om du är osäker på tillvägagångssättet.

På lördagen genomförs en VM-deltävling i krankörning där deltagarnas skicklighet sätts på prov på en krävande hinderbana. Vinnaren kvalificeras till World Crane Championship vars final går på IAA-mässan i Hannover, Tyskland, den 22 och 23 september 2018. Vinnaren där, får bland annat 25 000 euro.

Efter en solig dag med gnistrande rena fordon som ska bedömas av domarteamet, är det dags för utställarna att visa upp fordonens belysning i den sedvanliga och ljudliga ljusshowen som börjar klockan 21.00.

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-11 16:09
Kategori: Nyheter
Taggar: Gillingebanan lastbilsutställning Stockholm Truck Meet