Fotograf: DAF

Snart koras årets DAF-tekniker

?Vinner Hugo Bergman från Sverige??

Vem är Europas bästa DAF-tekniker 2018, frågar Nordic Truckcenter och påminner om att nu är det dags för Europafinalen. Genom att kora bästa DAF-teknikern, vill företaget visa hur viktiga verkstadsmekanikerna och deras kunskap är för dem.

Förra året lanserade DAF en ny generation lastbilar och det är viktigt att alla DAF-tekniker kan även de senaste modellerna utan och innan. Teknikerna genomgår en intensiv utbildning i det syftet.

Tävlingen ”Årets Tekniker” består av två faser. Först tävlar tekniker från arton länderna i nationella mästerskap. Vinnarna går vidare för att tävla mot varandra i Europafinalen.

Europafinalen går av stapeln idag den 11 till den 12 april på DAF Trucks huvudkontor i holländska Eindhoven, där finalisterna får visa sina kunskaper i flera utmanande teoretiska och praktiska moment på tid.

Samtliga deltagare har den högsta utbildningsnivån Master Technician och bland de arton deltagarna, återfinner vi Hugo Bergman från Sverige som till vardags arbetar på Cuwab Verkstads AB i Järfälla.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-11 13:14
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF