Den lastbil som användes som vapen i Stockholm var inte hyrd, men orsakade död och stor förödelse.Fotograf: Frankie Fouganthin

Brittisk rapport:

Lastbilsuthyrarna hotade av fordonsterrorismen

Fordonsuthyrningssektorn i Storbritannien har publicerat en rapport om hur fordon används som vapen och det hotar branschens möjligheter att ge service.

Brittiska Vehicle Rental and Leasing Association, BVRLA, har publicerat en rapport i vilken hotet av fordonsterrorism inom den brittiska hyrbilssektorn bedöms.

Rapporten har gjorts på BVRLA:s uppdrag ochheter ”Fordon som vapen” och i den ges ett antal rekommendationer om hur sektorn hoppas kunna arbeta med brottsbekämpande organisationer och beslutsfattare inom hela regeringen, skriver Transport News.

Säkerhetstjänsten bekräftar att terrorister i allt högre grad är beroende av attacker mot allmänna platser i väst. I många av dessa attacker har hyrda fordon använts som vapen och under år 2017 dödades fjorton oskyldiga människor och många fler skadades i Storbritannien.

Med cirka 15,5 miljoner hyrestransaktioner med fordon varje år, anser branschen att dessa attacker utgör ett betydande hot mot företagens möjligheter att kunna ge kunderna en ekonomiskt överkomlig och bekväm service.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-09 10:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilar Lastbilsuthyrning Terror