PROFFS WEBB-TV

Avancerad skogslogistik – på tolv minuter

Chaufförsbristen - en utmaning

Lots, ett dotterbolag till Scania, blev en helt ny spelare på marknaden då man gav sig in på rundvirketransporter i Sverige. Inte för att äga lastbilar och på så sätt konkurrera med åkeriägarna i branschen, de egna kunderna alltså, utan för att istället stärka åkeriernas ekonomi för att därmed säkerställa att dessa kan överleva.
Men det finns folk som är väldigt misstänksamma mot Lots verksamhet.

Proffs har besökt Lots huvudkontor i Stockholm, vi har träffat Lots-anslutna timmeråkare i Gävle, vi har besökt trafikledningen i Falun – och vi har åkt med timmerbilschauffören Lindha Södergren ut i skogarna vid Tönnebro. Allt för att försöka bringa klarhet i hur verksamheten är uppbyggd – och hur den fungerar i praktiken.

På frågan om vad som är verksamhetens största utmaning, kommer svaret snabbt: ”Chaufförsbristen”!

I Proffs nr 1-2018 som i dag, fredag, dimper ner i brevlådorna, berättar vi utförligt om Lots. Till reportaget har vi även gjort ett TV-inslag som vi härmed bjuder samtliga våra läsare på.

Detta är Lots – på tolv minuter:

PROFFS WEBB-TV

Om artikeln

Publicerad: 2018-01-26 15:23
Kategori: Nyheter
Taggar: LOTS Scania Skogslogistik Webb-TV