Sju gör upp om att bli ”Årets Transportskola”

För tredje gången delas den prestigefyllda utmärkelsen ut. Nu återstår endast sju skolor för utmärkelsen Årets Transportskola ? Till Anders Jonzons minne. Det är TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd) som står bakom utmärkelsen.

Många skolor med inriktning transport har utvecklat egna koncept, idéer och lösningar för att nå ett bra resultat vid examensdagen. Innovationsförmågan är stor både vad det gäller pedagogik och metodik. Med utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne vill TYA uppmärksamma detta.
– De finalklara skolorna är var och en duktiga på sitt sätt att utbilda framtidens lastbilsförare. Vi skulle vilja ge alla sju skolor priset men det är bara en skola som tilldelas utmärkelsen, säger Lasse Holm på TYA. 

Finalklara skolor:

  • Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå
  • Arlandagymnasiet, Märsta
  • Bessemerskolan, Sandviken
  • Tegelbruksskolan, Klippan
  • Vretagymnasiet, Vreta Kloster
  • Yrkesplugget, Uppsala
  • Älvdalens Utbildningscenter, Älvdalen

Med utmärkelsen vill TYA driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. De skolor som tilldelas utmärkelsen kan ses som förebilder att utveckla unga människor att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket.
– I Sverige finns nästan 100 gymnasieskolor som har inriktning transport. Dessa utbildar 1 600 nya förare varje år. De gör ett fantastiskt jobb varje dag och är värda all uppmärksamhet och uppskattning, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA.

Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne delas ut till en skola varje år. Utdelningen sker i samband med konferensen, Transportkompetens, 6 oktober i Stockholm.

År 2015 tilldelades Viskastrandgymnasiet i Borås utmärkelsen och förra året blev det Jämtlands Gymnasium i Östersund som hamnade överst på pallen.

Fotnot
Anders Jonzon arbetade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Utmärkelsen Årets Transportskola går till en skola som jobbar i hans anda.

Om artikeln

Publicerad: 2017-09-28 08:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Transportskola TYA Yrkesförartävling