Rena och snygga - och våta. Så såg det ut på förra årets utställning. Fotograf: Tommy Holl

Tånga Trophy i startgroparna – skänker överskottet till Hjärnfonden

Stadigt växande Tånga Trophy i Vårgårda händer den 2-3 juni och i år kommer även hallen att fyllas av montrar bemannade av såväl organisationer som intressegrupper samt företag med branschrelaterade produkter och fordon.

Tånga Trophy i Vårgårda som arrangeras av Gothenburg Truck Meet, GTM, fortsätter att växa. I år kommer hallen på 4 000 kvadratmeter att fyllas av en mängd montrar.

En av arrangörerna är Martin Eriksson från Alingsås som nu kan räknas som veteran i sammanhanget. När slår ni upp portarna?
– På fredagen håller vi öppet mellan 19-21 och då kommer även ljusshowen att genomföras, berättar han.

Lördagen är vigd åt själva utställandet som sker mellan kl. 10-18. Huvudansvaret för bedömningarnas genomförande kommer att axlas av Jerry Christiansson, Lars-Åke Johansson och Lennart Gillberg. Queen of the Road kommer att vara på plats med sina produkter i hallen och även ha en egen deltävling i utställningen.
– Queen of the Roads utställare är den grupp som procentuellt har ökat mest genom åren, säger Eriksson som tycker det är både roligt och positivt.

De senaste åren har transportbranschens situation skapat ett behov av engagemang för branschen och i hallen hittar vi Här Stannar Sverige, HSS, i Transportarbetareförbundets monter. TIA Sverige kommer att stå i GTM:s monter med TIA Norge bredvid.

Passa på att diskutera branschen och ta sedan en fika i hallens café. Polisens ”tunga grupp” finns på plats på lördagen och svarar gärna på frågor. Under dagarna trubadurar Grolandz, men på kvällsfesten spelar hela bandet upp till dans.

Tånga Trophy handlar mycket om möten mellan människor, men höjdpunkten är förstås alla fantastiska lastbilar som ställs ut. Bakom dessa ligger otaliga timmars hårt arbete, kostnader och kärlek till nyttofordonet lastbilen. Hur många fordon räknar ni med?
– Just nu är cirka 160 anmälda, men prognosen pekar mot runt 200 till slut, säger han och tillägger att i hallen kommer det att visas även lätta transportbilar.

Eriksson berättar att man på Tånga hed Camping och vandrarhem genom att ange ”GTM deal”, kan få ett boende med specialpris där entrén ingår. Är man under femton år, är entrén gratis.
– Vi ser fram emot två härliga dagar med många utställare och skickar ett varmt välkommen till alla besökare, säger Martin Eriksson.

Han passar på att påminna om att de samlar in pengar till Hjärnfonden. Överskottet från förra årets utställning ska sättas in där efter att man summerat årets utställning. Dessutom anordnas det i år även kringaktiviteter som exempelvis lotterier varav överskottet oavkortat kommer att gå till fonden.

Om artikeln

Publicerad: 2017-05-08 16:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Event Gothenburg Truck Meet GTM lastbilsutställning Tånga Trophy