Fotograf: Peugeot

Fyrhjulsdrift till hela programmet

Tuff terräng inget hinder för Peugeots transportbilar

Peugeot möter vintern genom att lansera fyrhjulsdrift till samtliga bilar i sitt transportbilsprogram. Detta i ett samarbete med franska "fyrhjulsdriftexperten" Dangel

Systemet som Dangel har tagit fram för Peugeots transportbilar har två funktionslägen, vilket gör att transportbilsföraren kan stänga av fyrhjulsdriften när den inte behövs. Då blir fordonet istället tvåhjulsdrivet, vilket bland annat sänker bränsleförbrukningen.

– Vi ser ett mervärde i att erbjuda fyrhjulsdrift i transportbilar när det faktiskt behövs. Vanligtvis klarar sig transportbilsägaren med tvåhjulsdrift och då finns det inte heller någon anledning att dra på sig onödiga bränslekostnader. Men när det blir dåligt väder och tuff terräng ska vi underlätta för våra kunder, säger Martin Persson, produktchef för Peugeots transportbilar.

Med andra ord finns nu möjligheten till fyrhjulsdrift till Peugeot Partner, Expert och Boxer. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-11-29 13:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Fyrhjulsdrift Peugeot