Glenn Sjö, Johan Pearson och Hasse Andersson förklarar härmed den nya lokalen invigd.Fotograf: Göran Rosengren

Stort kalas när JPGS invigde nya lokaler

Välorganiserat, varmt, glädjefyllt och med framtidshopp fylld invigning av nya satsningen på JPGS Kaross i Skummeslövsstrand i Halland. Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Mikael Neumann lyfte stämningen än mer.

I juni i år besökte Proffs företaget som då var i full färd med att bygga ut sin verksamhet vilket bland annat innefattade en ny monteringshall på 1 200 kvadratmeter och en produktion med utgångspunkt från Lean Production. Nu står allt klart och det firades med pompa, ståt, många gäster samt rikligt med god mat och dryck.

Glenn Sjö och Johan Pearson äger företaget och äntrade scenen för att hälsa de cirka 180 gästerna välkomna och tacka alla som gjort detta steg in i framtiden möjligt. Bland de inbjudna återfanns underleverantörer, kunder och återförsäljare. Glenn Sjö framhöll det goda samarbetet som finns mellan dem och kommunen. 

Vi hittar de båda kommunråden Elisabet Babic (M) och Erling Cronqvist (C) vid ett av borden. Vi frågar dem vilken betydelse företagets satsning har för Laholms kommun?
– Fantastiskt kul, säger Erling. Det är inte lätt att skapa nya jobb i dag och givetvis är det roligt att få positiv respons från företaget kring vår insats.

JPGS hör till de Laholmsföretag som tar in många praktikanter, något som det nu kan bli fler av och Erling säger att han önskade att fler företag vore lika bra på det.

Är JPGS exceptionellt i kommunen just nu?
– Det är ett väldigt framgångsrikt företag och då ska kommunen vara ”på tå” och serviceminded för att möta upp behoven, säger Elisabet Babic. Det är inte kommunen, utan företag som detta som skapar arbetstillfällena.

Luke Transport AB är sedan 2007 en av de större kunderna och ägaren Mikko Luukinen är nöjd med såväl servicen som kvaliteten och hoppas nu att leveranstiderna ska bli kortare.

Det finns större tillverkare i branschen, varför JPGS?
– Det betyder mycket att veta vem man talar med, att det är personligt och JPGS håller samma kvalitet som större tillverkare, så varför gå över ån för att hämta vatten, menar han.

Kvällens arrangemang var välorganiserat och artisten Mikael Neumann hade rollen som moderator. Med sång, tal och musik, knöt han ihop kvällens händelser och som gäst fanns det inget man saknade.

Förutom Neumann bjöds gästerna på ytterligare högklassig musikunderhållning av Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, som framförde idel kända låtar. Givetvis fick vi höra ”Guld och gröna skogar” och ”Änglahund”, som förvandlade kalaset till rena allsången.

Proffs önskar företaget lycka till med satsningen. I nästa nummer av tidningen kan du läsa mer om invigningen. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-11-04 12:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Invigning JPGS Laholm Skummeslöv