Akkas styrelse beviljade inte koncernchef Lars Heidenberg, ansvarsfrihet. Fotograf: Tommy Paremo / Arkivbild

Akkafrakts dåliga resultat får underkänt

Akkafrakts resultat fick underkänt efter förra årets stora miljonförlust. Strategin som antogs 2012, höll inte.

I Åkeri & Transport, Å&T, nr 5, 2016, läser vi att koncernen Akkafrakt förra året gjorde sin största förlust någonsin med minus 11 miljoner och nära 17 miljoner minus för den ekonomiska föreningen.

Därmed beviljade inte styrelsen koncernchef Lars Heidenberg, ansvarsfrihet. I september 2015, slutade han sin post och under tiden man sökte efter en ersättare, gick styrelseproffset Anne-Lie Lind in och blev bekymrad över vad hon fann, men hon har inte funnit något som ger vid handen att Heidenberg gjort något för egen vinnings skull.

Under Heidenbergs tid satsade man på tillväxt och köpte in nya företag. I Å&T skriver man att Lind inte menar att det var dåliga köp, men att det i stället handlade om att det saknades realistisk plan för att införliva förvärven och att strategin man arbetade efter, inte varit bra för företaget.

I mars ersattes Heidenberg av Anders Lindström som enligt Lind har de kvalifikationer och förmågor företaget behöver för sina nya satsningar och från årsskiftet fram till maj, ligger man redan på ett betryggande plus med fem miljoner före skatt.

Om artikeln

Publicerad: 2016-08-17 16:48
Kategori: Nyheter
Taggar: Akkafrakt Företagsnyheter Lars Heidenberg