Några i arrangörsteamet, som fastnade på bild under förra årets upplaga av GTM. Martin Eriksson, Roland Halvardsson, Anders Ekmark och Anders Klint.Fotograf: Tommy Holl / Arkiv

220 ekipage på väg till Vårgårda

Göteborg Truck Meet flyttar till Vårgårda och redan på fredag slår man upp portarna för besökare som kommer att få se fantastiska lastbilar av alla sorter och en spektakulär ljusshow på kvällen.

Martin Eriksson är en av eldsjälarna som håller i arrangemanget och han berättar för Proffs att Göteborg Truck Meet, GTM, flyttar till Vårgårda för att få bättre plats.
– Anläggningen är bättre lämpad med bra, sanitära faciliteter och restaurang, säger han.

Han berättar att det här finns gott om stugor och camping att tillgå om man kontaktar Tånga Hed Camping och Vandrarhem. 

Att ni flyttar just i år, har det att göra med den kända lastbilsprofilen ”Vårgårda-Kenta” Kent Johanssons bortgång för fem år sedan?
– Vi har haft tankar på att flytta under en tid, men tyckte att det skulle passa bra i år bland annat av den anledningen.

GTM blir i år Tånga Trophy. Att ta över namnet Vårgårda Trophy som instiftats av Vårgårda-Kenta, tyckte GTM-gruppen inte kändes helt rätt. De vill istället hedra den gamla andan och nu föra det nya vidare in i framtiden.
– Vi har bokat upp platsen fram till 2019 och således kommer vi att vara kvar här i framtiden också, säger han.

Över 220 fordon är anmälda till 17 klasser och det kommer även internationella utställare. Bland de 17 klasserna finns Amerikaklassen, Kult- och Veteranklassen samt Custom klassen.
– Custom är uppdelad i tre olika klasser för att öppna för fler sorters styling, förklarar Martin. Queen of the Road finns också på plats och håller i en egen klass där endast kvinnor ställer ut sina fordon.

Och det blir underhållning hela lördagen då trubadur, tillika chaufför, Peder, spelar utomhus under dagen och på kvällen kommer Garagerockarna att rocka loss i den gamla matsalen där 300 personer får plats.

För barnen kommer det bland annat att finnas ponnyridning, godisutkast från scenen och lekplats.
– Inne på området finns även en utomhuspool och en äventyrsgolfbana, tillägger han.

Inträdet till Tånga Trophy är blygsamt med endast 50 kronor på fredagen, 80 kronor på lördag eller 100 kronor för två dagar.
– 10 kr av varje biljett samt överskott från intäkter, går till Hjärnfonden, säger Martin.

Den avslutande prisutdelningen på lördagen börjar klockan 17.00 och det är många priser som ska delas ut. Kommer Tånga Trophy att bjuda på några överraskningar?
– Överraskningar bjuds det alltid på under sådana här arrangemang, men jo, visst har vi en överraskning, avslutar Martin Eriksson som inte vill säga mer än att den som är på plats får veta det först.

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-16 17:06
Kategori: Nyheter
Taggar: Gothenburg Truck Meet lastbilsutställning Tånga Trophy Vårgårda