Fotograf: Läsarbild

Maksweds bilar hos Scandex – som kör för DSV

Scandex AB har ett fordon i trafik, tillstånd för tio, men de två som Proffs fick tips om, är avställda. Likväl rullar de för DSV i Göteborg. Det visar sig finnas mer än avställda fordon i kulisserna.

Proffs försöker nå Scandex AB i Göteborg, men ingen svarar på det enda nummer vi finner. Ej heller kommer de tillbaka trots meddelandet. Företagets blott 19-åriga ordinarie ledamot, går inte heller att nå liksom suppleanten. Det blir med andra ord svårt att fråga varför de har två avställda fordon i trafik hos DSV.

Det handlar om två Volvo FH av årsmodellerna 2011 och 2014 som står som importerade till Sverige. Enligt Transportstyrelsen var det äldre fordonet i laglig trafik mellan juni 2015 till januari 2016. Det nyare endast mellan 2 februari 2016 till 18 februari.

Företaget har tillstånd för upp till tio fordon, men endast ett är anmält, dock inte dessa två. Suppleanten har även under april sökt fler gemenskapstillstånd för företaget.

Namnen bakom Scandex är välbekanta för Proffs vilket aktualiserar tidigare artiklar vi skrivit om när Makswed förlorade avtalen med såväl DFDS Logistics och DSV Road under november förra året.

I samband med dessa artiklar, hotades tidningen Proffs journalist om artikeln publicerades, något som inte hindrade publikationen.

Trots uppsagt avtal, syntes Maksweds bilar ganska snart åter med DSV:s trailers, men utan logotyper på hytterna. På DSV underströk man gång på gång att avtalet med Makswed verkligen var uppsagt, vilket också stämmer, men likväl fortsatte fordonen att synas under DSV:s trailers. ?Nu börjar pusselbitarna falla på plats.

Vi vänder oss åter till DSV och Stefan Bengtsson som är säkerhetsansvarig i Landskrona. Dels för att fråga hur det går med att få fram information om varför Maksweds bilar fortsätter att synas med DSV:s trailers, men vi lägger också till frågan om huruvida DSV har avtal med Scandex AB som består av exakt samma personer som Makswed gjorde.

Något svar hinner inte komma från DSV med tanke på att det är sent på fredagseftermiddagen, men andra väl insatta källor berättar för Proffs att DSV har avtal med Scandex AB.

??I skrivande stund inväntar vi DSV:s kommentarer om bland annat avtalet med Scandex.

 

Läs även


Åkeri som sagts upp av DSV siktades på nytt

Makswed uppsagt även av DSV

DFDS säger upp avtalet med fuskande åkeri

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-23 14:34
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV Makswed Scandex