DSV:s prissänkning har framkallat många och starka reaktioner på nätet. Men enligt DSV är några liknande tilltag inte aktuella i Sverige.Fotograf: Göran Rosengren

DSV:s prissänkning inte aktuell i Sverige

I den norska tidningen Anlegg & Transport kunde man läsa om DSV i Norge som meddelat sina transportörer att det skulle bli en kraftig prissänkning. Och att den skulle genomförs nära nog omgående.
Kan vi möjligtvis förvänta oss något liknande i Sverige?

Anlegg & Transports nätupplaga berättar att sent under eftermiddagen fredagen den 8 januari skickades mejl ut till inrikestransportörerna i Norge om att de över en helg, det vill säga redan den 11 januari, får en kraftig prissänkning.

I syfte att bevara inrikesfunktionen, sänkte de priserna med 8 procent för dragbilar som kör för partiproduktionen i hela Norge. För distributionsbilar lokalt i Langhus och i Arendal, blev sänkningen 15 procent.
Något förhandlingsutrymme gavs inte.

Trots prissänkningen ser DSV Road AS även fortsättningsvis transportörerna som viktiga och avslutade mejlet med:
”I vår strategi är ni som leverantörer en viktig del av vår produkt och gemenskap.”

Vd för DSV Road AS i Norge, Nicklas Eggert, säger att sänkningen är lokal för Norge. Kommer åkerierna att klara av den här sänkningen och har det varit protester mot den?
– Alla kör som vanligt idag och huruvida det varit protester mot de nya priserna, vill jag inte kommentera, avslutar Nicklas Eggert.

Just det faktum att ”alla kör som vanligt”, kan så klart innebära att det här inte är sista gången vi ser en dylik ”affärsuppgörelse”. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-01-14 16:46
Kategori: Nyheter
Taggar: