Politiet

Dansk polis beslagtog snabb lastbil

En ungersk lastbil blev i lördags observerad när den körde på den Sønderjyske motorvägen vid Kolding i Danmark. En hastighetsmätning som Tungvognscenter Syd genomförde, väckte misstankar om att något inte stod riktigt rätt till.

I samband med den kontroll som följde, uppdagades att bilens hastighetsbegränsare var manipulerad.

Föraren, även han från Ungern, erkände missförhållandet och fick därmed sitt körkort villkorslöst indraget i sex månader, samt en böteslapp på 10 000 danska kronor med sig hem.

Den danska polisen såg också till så att föraren lämnade landet. Man skjutsade honom till flygplatsen i Billund och såg dessutom till så att han hamnade på flyget hem till Budapest.

Förarens arbetsgivare ville däremot inte kännas vid att bilen var manipulerad. Han godtog därför inte heller de 27 000 kronorna som kalaset skulle kosta honom.

Polisen beslagtog därför fordonet som säkerhet tills saken är slutgiltigt avgjord av det danska rättsväsendet. Även beslaget hade åkaren invändningar emot. Men han får invänta rättegången som beräknas hållas den här veckan innan han eventuellt lär få se sin lastbil igen.

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-14 09:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Hastighetsbegränsare Tungvognscenter Syd Ungern